mgr inż. Magdalena Liana
11 Maj

Makaron z indykiem w porach ze szparagami

Sezon na szparagi! Nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad? Nasza propozycja na szybkie wiosenne danie - koniecznie sprawdź to 👇

Makaron z indykiem w porach ze szparagami

Składniki:

1 ząbek czosnku,
ok. 150 g fileta z indyka,
1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
1 kawałek pora,
5 szparagów zielonych.


Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.

Gotowe!

Twój komentarz




POKAŻ